NT300 v2 – Stabiliseret strømforsyning (AE80)

Anvendelse:

NT300 er en stabiliseret strømforsyning til ca. 30 volt og maximalt 2-3 amperes udgangsstrøm. Strømforsyningen sluttes direkte på en transformator. Den indeholder reguleringer for spænding og strømbegrænsnings sikring.

Dette er versionen som omtales i AE80 bind 2, side 436-491.

Tekniske data:

  • Indgangsspænding: 30 V AC (18-30 V)
  • Udgangsspænding justerbar: 2,8 – 35 V DC
  • Udgangsstrøm justerbar: 10mA-2000mA
  • Kortslutningsstrøm max.: 2,7-3 A
  • Brumspænding: 0,25mV
  • Maximal belastningseffekt: 100W
  • Anbefalet hovedkøleplade: H 880

Filer:

4 thoughts on “NT300 v2 – Stabiliseret strømforsyning (AE80)

  1. Hejsa!
    Er der een her, som ville hjælpe med at ændre lidt i denne konstruktion? Jeg vil gerne op på ca 6-10 amp i strøm. Jeg ændrede den selv for små 50 år siden, hvor jeg mener, at jeg “bare” satte en række ekstra 2n3055 sammen parallelt, men jeg kan ikke huske det, og er ikke længere så skrap til det teoretiske. Hvis det også kunne lade sig gøre at ændre spændingen til max 45 volt ville det væreinteressant. Ic’en har jo et max på spændingen, men måske der findes en kompatibel chip, der kan køre med den højere spænding. Jeg har masser af kinesiske smps, men vil gerne bygge en analog liniær forsyning ca 50v 9 amp.
    Mvh
    Claus
    Claus

  2. Hejsa!
    Er der een her, som ville hjælpe med at ændre lidt i denne konstruktion? Jeg vil gerne op på ca 6-10 amp i strøm. Jeg ændrede den selv for små 50 år siden, hvor jeg mener, at jeg “bare” satte en række ekstra 2n3055 sammen parallelt, men jeg kan ikke huske det, og er ikke længere så skrap til det teoretiske. Hvis det også kunne lade sig gøre at ændre spændingen til max 45 volt ville det være interessant. Ic’en har jo et max på spændingen, men måske der findes en kompatibel chip, der kan køre med den højere spænding. Jeg har masser af kinesiske smps, men vil gerne bygge en analog liniær forsyning ca 50v 9 amp.
    Mvh
    Claus
    Claus

  3. Hej Claus,

    “Max 45V” og “50V 9A”?
    Bestem dig lige ;P

    I dk.teknik.elektronik, i de gode gamle dage, fik jeg ellers indtryk af, at du ikke var én af dem der jagede mastodont-forsyninger blot for numrene skyld(?)

    Meeen, jeg behøver vel ikke at fortælle dig, hvor de 49V/9A (441W) bliver af ved et forbrug på 1V/9A :-/

    Jeg planlægger at bygge en på ca. 30V/10A selv (så den kan bruges til at teste cykel-motorer) og jeg har ikke meget fidus til den 30V/10A fra Velleman jeg købte for en del år siden – noget slemt hø der svinger i spændingen.

    Jeg vil dog ikke bygge et varmeapparat, så det bliver med en front-chopper, eller måske en switcher til at holde varmen på et fornuftigt niveau.

    Hvorfor bruge NT300?
    Bedre at starte fra bunden med noget, bare lidt mere, up-to-date 🙂

    Hvad er dit faktiske behov (strøm/spænding) og hvad er blot “det kunne da være rart med nn/nn”?

    Venlig hilsen,
    Søren

  4. Hej Claus,

    Systemet åd tilsyneladende mit lange svar i går, så her er et kortere…

    Med udgangspunkt i LM723’s max. udgangsstrøm og max. tålt spændingsfald, BD243B’s lave hFE (glem alt om at drive en håndfuld 2N3055’ere), er det som at piske en død hest, for at få den til at løbe hurtigere.

    Er det fordi du allerede har en NT300 stående?
    Hvad er dit egentlige behov, skåret ind til benet?

    Venlig hilsen,
    Søren (fra dk.teknik.elektronik i de gode gamle dage)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.