Printfremstilling

Hvordan printer jeg en gerberfil?

Vi har modtaget en del henvendelser omkring, hvordan man laver udtræk fra gerberfilerne her på siden, så det er muligt at lave film til fotoprint, eller udprint på papir

Du kan hente en udførlig guide her (tak til Carsten Nielsen):

Software (PC & Linux) kan downloades via dette link (registrering er påkrævet, men det er gratis at registrere sig, og bruge programmet!):
https://www.numericalinnovations.com/pages/dfm-now-download-now

Hvis jeg ikke selv vil fremstille printene, hvordan gør jeg så?

Der findes adskillige producenter i fjernøsten som gerne fremstiller print i mindre antal. Prisen er så lav at det ofte ikke kan betale sig at fremstille print selv – og så bliver resultatet fuldt professionelt, med silketryk og loddemaske.

Det er heller ikke kompliceret at bestille print. Vi har gjort arbejdet for dig, og alle nødvendige informationer ligger i gerberfilerne du kan downloade her på siden. Du skal blot uploade gerberfilen til PCB producenten, på deres hjemmeside.

Mange benytter en producent der hedder JLCPCB (www.jlcpcb.com).
Normalt tager det ca 3 uger fra bestilling til levering (med mindre man vælger express levering), og prisen er i skrivende stund $2 for 5 stk. print i størrelser op til 10×10 cm. Hertil kommer forsendelse og eventuel toldafgift.

Hvis man benytter forsendelsesmetoden der hedder “PostlinkDK” kan man betale afgiften direkte til transportfirmaet. Man undgår dermed at få en “hilsen” på 160 kr. fra PostNord.